KIRIKKALE’DE KALDIRIM VE YOL İŞGALLERİNE GEÇİT YOK: ZABITA EKİPLERİ DENETİME ÇIKTI
Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde gerçekleştirdikleri denetimlerde kaldırım ve yol işgallerine karşı harekete geçti.
Tarih : 11.07.2025 - Saat : 10:01 - Okunma : 40Esnaf tarafından kaldırımlara ve yollara
bırakılan duba, reklam panoları, masa, sandalye ve tabure gibi eşyalar
ekiplerce toplandı.
Zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler ve yapılan ihbarlar doğrultusunda şehir merkezinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, özellikle yayaların güvenliğini ve geçiş önceliğini tehdit eden malzemeler alınarak depoya götürüldü.
Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim Gencer, denetimlerin artarak devam edeceğini belirterek, “Vatandaşlarımızın ortak kullanım alanı olan kaldırımlar ve yollar, kimsenin özel mülkü değildir. Kaldırımlar yayalarındır. Bu konuda esnafımızdan duyarlılık bekliyoruz” dedi.
Zabıta Müdürlüğü, benzer uygulamaların şehir genelinde periyodik olarak sürdürüleceğini ve kamu düzenini bozan unsurlara müsaade edilmeyeceğini bildirdi.