MAHALLE KONAKLARINDA 3 BİN KADIN KURSA KATILDI

Faaliyete geçtiği günden bu yana yoğun ilgi gören Kırıkkale Belediyesi Mahalle konaklarında bugüne kadar yaklaşık 3 bin kadın kurs ve eğitimlere katıldı. Konaklarda bir yandan sosyalleşen hanımlar diğer yandan satışa sundukları el emeği ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor. 

AİLE EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından 8 Mahallede faaliyete geçirilen Mahalle Konaklarına hanımların ilgisi büyük. Açıldığı günden bu yana yaklaşık 3 bin kadının çeşitli alanlarda kurs ve eğitimlere katıldığı Mahalle Konaklarında faaliyetler devam ediyor. Kadınların hem sosyalleşip, hem de hazırlayıp satışa sunduğu el emeği ürünleri aile ekonomisine katkı sağladığı Mahalle Konaklarından kursların yanı sıra hanımalara, Emniyet Müdürülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından periyodik olarak eğitimler veriliyor. Sabah saatlerinde konaklarda bir araya gelen kadınlar öğleden sonraya kadar hem çalışıp, hem birlikte vakit geçiriyor. Mahalle Konaklarında kurs ve eğitimlere katılan hanımlar yılda bir kez de KETEM tarafından kanser taramasından geçiriliyor. 

BİR BİRİNDEN FARKLI KURSLAR

Talep ve ilginin hayli yüksek olduğu mahalle konaklarında hanımlar, Tel Kırma, Dikiş, Örgü Bebek Yapımı, Filografi, Çini, Ahşap Yakma ve Boyama, Makrume, El Sanatları ve Mefruşat alanında gözetmenler eşliğinde eğitim alan hanımlar bu kurslarda hazırladıkları ürünleri, Kırıkkale Belediyesi Tarihi Konakların içerisinde bulunan Yöresel Ürün Satış Mağazasında satışa sunuyorlar. Hanımlar satışa sunulan ürünlerle birlikte aynı zamanda kendi hane ihtiyaçlarını da mahalle konaklarından karşılamış oluyor. Mahalle Konakları Kaletepe, Sanayi, Selimözer, Çalılıöz, Aşağı Mahmutlar, Etiler, Yenimahalle ve Osmangazi Mahallerinde bulunuyor.




Tarih: 28.12.2023 - Bu Haber 417 kişi tarafından okundu.