BELEDİYEMİZ ÖĞRENCİLERİN YANINDA


Belediyemiz, Kırıkkale Üniversitesinde gececi barınma problemi yaşayan öğrencilerin sorunlarını çözüme kavuşturana kadar geçici konaklama hizmeti vermeye devam ediyor. 

BAŞVURU YERİ GENÇLİK MERKEZİ 

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı 2021 – 2022 Eğitim yılında Kırıkkale Üniversitesini kazanan yada Üniversite kaydını yenileyen öğrencilerden barınma sorunu yaşayanlara geçici konaklama imkanı sağlayacaklarının açıklanmasının üzerine geçici sorun yaşayan öğrenciler Kırıkkale Belediyesi Gençlik Merkezine başvurdu. Kırıkkale Belediyesi Gençlik Merkezinde kayıtları oluşturulan öğrenciler, Belediyemiz tarafından barınma imkanı sağlanıyor. 


YIĞILMANIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, geçici barınma imkanı ile ilgili yaptığı açıklamada “Şehrimiz misafir perverlikte nam yapmış kadim bir şehirdir. Pandemi sonrası üniversitenin tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla şehrimize gelen öğrencilerimize öncelikle hoş geldiniz diyorum. KYK yurtlarımız kapasitesi itibari ile öğrencilerimize hitap ediyor, ayrıca özel yurt ve pansiyon sıkıntısı da şehrimizde yaşanmamakta. Ancak kayıt yaptırmakta geciken yada şehrimize ilk defa gelen öğrencilerimizin yaşadıkları geçici barınma sorunları çözülene kadar onlara yardımcı oluyoruz. Öğrencilerimiz anne ve babalarının bizlere emaneti” diye konuştu.  

ÖĞRENCİLERDEN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Kırıkkale Üniversitesinin geçici barınma imkanından faydalanan öğrenciler Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya teşekkür ederek “Kırıkkale’ye yeni geldik, geçici olarak barınma sorunu yaşadık. Kırıkkale Belediyesi Gençlik Merkezinin vermiş olduğu hizmetten faydalanmak istedik, bizi güler yüzle karşılayıp sorunumuz giderilinceye kadar bizleri misafir edecekleri söylendi. Kendilerine bizlere vermiş oldukları bu hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Geçici barınma sorunumuz çözüldüğü için okula sağlıkla gidip geliyor, ayrıca uzun süreli kalacak yeri de daha rahat bir zaman diliminde arayarak bulabileceğiz” ifadelerini kullandılar. 




Tarih: 30.09.2021 - Bu Haber 764 kişi tarafından okundu.