ETİLER KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIN YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Kırıkkale Belediyesi tarafından projelendirilen ve bölge trafiğinin büyük ölçüde rahatlamasına katkı sağlayacak olan Etiler Köprülü Kavşak projesinin yüzde 70’i tamamlandı.


KİRİŞLER YERLEŞTİRİLİYOR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın önem verdiği projeler arasında olan ve şehir trafiğine büyük katkı sağlayacak olan Etiler Köprülü kavşakta çalışmalar kirişlerin yerleştirilmesiyle tam hız devam ediyor. Şehir ulaşım ağlarını rahatlatmak için projelerini aralıksız devam eden Kırıkkale Belediyesi, bir taraftan yolları asfaltlayıp yenilerken diğer yandan da ulaşımı rahatlatmak için başlattığı Etiler Köprülü Kavşak projesinin yapımında yüzde 70 seviyesine ulaştı. 


ETİLER KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJEMİZİN YÜZDE 70’LİK BÖLÜMÜNÜ TAMAMLADIK

Kavşakta kiriş yerleştirme işlemlerinin başlandığını, kısa sürede bu kirişlerin yerleştirilerek diğer işlemlere başlanacağını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Kırıkkale’mize yakışır bir proje için başladığımız çalışmada ciddi bir noktaya ulaştık. Bölgenin ulaşım sorununu kökten ortadan kaldıracak olan Etiler Köprülü Kavşağı projemizin yüzde 70’lik bir bölümünü tamamladık. 22 metre eninde olan köprülü kavşağımız için istinat duvarlarının bir kısmını  inşa ettik. Köprünün kirişlerini yerleştirmeye başladık. İnşallah kısa sürede tamamlayıp bağlantı yollarımızın inşasını kısa sürede tamamlayacağız” ifadelerini kulandı. 


MODERN BİR ŞEHİR GÖRÜNÜMÜ KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Saygılı, proje sayesinde trafiğinin rahatlayacağını ifade ederek, “Bu kısımdaki yük yıllardır şehrimiz omuzlarındaydı. Trafiğin her gün ciddi oranda yoğun işlediği bölgede yaptığımız bu çalışmayla şehrimizin doğusu ile batısının trafiğinin hızlı akmasını sağlayacağız. Trafikte bekleme süresi kısaltacak, yakıttan tasarruf ederek milli servetimizi de bu vesile ile koruyacağız. Etiler Köprülü Kavşak ile birlikte Millet Bulvarında yaptığımız yenileme, yürüyüş yolu, yol genişletme ve peyzaj çalışmaları ile birlikte şehrimize gelen misafirlerimizi modern bir şehir görünümü ile karşılaşmış olacaklar”dedi.


YILLARIN SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Etiler Köprülü Kavşağın her dönemin en önemli gündem maddeleri arasında olduğunu söyleyen Başkan Saygılı, “bu nokta çok trafik yoğunluğunun olduğu, emniyet verilerine göre çok sayıda maddi ve yaralamalı kazaların bulunduğu bir nokte idi. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmış olacağız. İnanıyorum ki hem güzel olacak hem de yıllardır süren sorun hızlıca çözüme kavuşacak. Bu kavşak inşallah bundan sonraki kavşaklara rol model olacak. Bu kısımdaki sorunların ortadan kaldırıldığı kavşağın şehrimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.


GECE GÜNDÜZ ÇALIŞILIYORLAR

Etiler Köprülü kavşaktaki çalışmalara şait olan çevre binalarda oturan vatandaşlar ve esnaflar, “Çalışmalara şait oluyoruz, kısa sürede kazık çakma ve kazıma işlemi tamamlandı. Şimdi de üst kısım yerleştiriliyor. Gece gündüz demeden çalışmalar devam ediyor. Bu çalışma temposu ile de inşallah kısa sürede tamamlanacağını da düşünüyoruz” ifadelirin kullandılar. Çok katlı binalarda oturan vatandaşlarda ana caddeden evlerine giriş çıkışlarda problem yaşadıklarını belirterek bu sorununda ortadan kalkacağını belirterek çalışmalardan dolayı Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya teşekkür ettiler. 





Tarih: 21.02.2022 - Bu Haber 981 kişi tarafından okundu.