METRUK BİNALARIN YIKIMI DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Belediyesi, tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yapıların yıkımına aralıksız devam ediyor. Resmi işlemleri tamamlanan terk edilmiş yapılar alınan güvenlik önlemleri altında yıkımı gerçekleştirildi.

 

60’IN ÜZERİNDE METRUK BİNA YILDI

Kırıkkale Belediyesi, şehir merkezinde kalan görüntü kirliliği oluşturan, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımına devam ediyor. Mahallelerde  tespit edilen, terk edilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, göçme tehlikesi bulunan, ayrıca madde bağımlılarının kullanım imkanı doğan metruk yapıların yıkımına yönelik çalışmalarını sürdüren Kırıkkale Belediyesi 2022 yılı içerisinde 60’ın üzerinde bu tür yapının yıkımını gerçekleştirdi.

KIRIKKALE BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Mahalle sakinleri, muhtarlar ve emniyet müdürlüğünün talepleri üzerine gerekli incelemeleri yapıp hukuki işlemleri tamamladıktan sonra yıkılmaya yüz tutmuş, çevreye zarar veren bir görüntüye sahip binaların yıkılmaya devam edildiği bildirildi. Tutanakları tutup resmi işlemleri tamamladıktan sonra, çevre ve insan sağlığını tehdit eden bir görüntüye sahip yapıların çevre güvenliği aldıktan sonra yıkımı gerçekleştiriliyor. Mahalle sakinleri Kırıkkale Belediyesinin bu yönde ki çalışmalarına teşekkür ederek “bu yapılar hem çevre kirliliğine neden oluyor, ayrıca bağımlı gençlerinde mekanları haline geliyor. Güvenliğimiz için bu binaların yıkımını gerçekleştiren Kırıkkale Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandılar.

 



Tarih: 31.10.2022 - Bu Haber 519 kişi tarafından okundu.