ÇAD’LI BAYAN KURSİYERLER BAŞKANIMIZI ZİYARET ETTİ


TİKA, Kırıkkale Valiliği ve Merhamet Eğitim ve Yardım Derneği Koordinasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen "Meslek Edindirme Projesi" kapsamında 12 Çad’lı kursiyer Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’yı ziyaret etti.

 

60 GÜN SÜRE İLE KIRIKKALE’DE EĞİTİM ALACAKLAR

TİKA, Kırıkkale Valiliği ve Merhamet Eğitim ve Yardım Derneği Koordinasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen "Meslek Edindirme Projesi" kapsamında Kırıkkale’ye gelen Orta Afrika Cumhuriyeti Ülkesi Olan Çad’lı 12 bayan kursiyer Kırıkkale’ye gelerek burada meslek edinme kursuna katılıyor. Kursiyer Bayanlar Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’yı belediyede ziyaret ederek aldıkları eğitimler hakkında bilgilendirildiler.  Merhamet Eğitim ve Yardım Derneği Koordinatörü Mustafa Sadıç, "Proje kapsamında Çad’dan 12 bayan katılımcıyı Kırıkkale’mizde ağırlıyoruz. Burada kursiyerlerimiz 60 gün sürecek eğitim kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Kuaförlük, Estetisyenlik, Ahçılık, ve Türkçe Dil Eğitimi alacaklar. Ülkelerinde temel mesleki eğitime erişimde sıkıntı yaşayan bu bayanlar ülkelerine tekrar döndüklerinde meslek edinmeleri sağlanmış olacak." dedi.

GÖNÜLLÜ ELÇİLERİMİZ OLACAK

Eğitimleri süresince Kırıkkale Belediyesi’nin sağladığı destekler nedeniyle Başkan Mehmet Saygılı’ya teşekkür eden Afrikalı bayan kursiyerler, eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerinin gelişmesi ve kalkınması için çalışacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da kursiyerleri şehirde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek “Kırıkkale’de Anadolu İnsanın Misafir Perverliğini göreceksiniz. Aldığınız eğitimlerin sizler için faydalı olmasını ülkelerinize döndüğünüzde burada alacağınız eğitimleri iyi kullanmanızı istiyoruz. Sizler ülkenizin bizlerle olan iletişiminde gönüllü elçisi olacaksınız” ifadesini kullandı.

 



Tarih: 26.12.2022 - Bu Haber 356 kişi tarafından okundu.