KIRIKKALE BELEDİYESİ AHŞAP BOYAMA KURSU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

KIRIKKALE BELEDİYESİ AHŞAP BOYAMA

KURSU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Kırıkkale Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılan Dekoratif Ahşap Boyama Kursu, yoğun ilgi görüyor. Dekoratif Ahşap Boyama Kursu’na katılan kursiyerler, hem moral depoluyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.

 

Aile Ekonomilerine Katkı Sağlıyorlar

Kırıkkale Belediyesinin, mahallelerde yaşayan bayanların bilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlamak için açtığı Mahalle Konaklarında düzenlenen kurslara bayanlar yoğun ilgi gösteriyor. Açılan kurslarda bayanlar ilgi duydukları alanlarda hem bilgi ve yeteneklerin geliştirirken diğer yandan da gelir elde edebilecekleri bir birinden güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Mahalle Konaklarına haftanın 5 günü düzenlenen kurslara gelen kadınlar, günün stres ve sıkıntısını atarak aynı zamanda sosyalleşmelerine imkan sağlıyorlar. Çallıöz Mahallesinde düzenlenen Ahşap boyama kursunda da yaptıkları desenleri yayıp, ortaya çıkardıkları ürünleri satarak, aile ekonomilerine de katkı sağlıyor. Bayanlar tamamen ücretsiz olan Mahalle Konaklarında düzenlenen kurslara katılım sağlayabilmekteler.

Ev Mobilyalarını Yenilediler

Kursa ilişkin açıklamada bulunan Dekoratif Ahşap Boyama Kursu Öğretmeni Diğdem Doğan “Kırıkkale Belediyemiz tarafından Çallıöz Mahallesine açılan Dekoratif Ahşap Boyama Kursuna mahalleli bayan kursiyerlerimiz ve çevre mahallelerden gelen kadınlarımız katılıyor. Haftanın 5 günü eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimize, dekoratif ahşap boyama teknikleri, süsleme tekniklerini öğretiyoruz. Ayrıca burada Makrome,  Panç, Tablolar boyama gibi eğitimleri ücretsiz veriyoruz. Bayanlarımız evlerinde ki mobilyalarını büyük ölçüde burada aldıkları eğitimlerle yenilediler. Bayanlarımız burada edindikleri bilgileri ileri de kendi aile ekonomilerine katkı sağlayacak şekilde kullanabilecekler” ifadesini kullandı.

Yaptığım Ürünleri Satarak  Aile Ekonomimize Katkı Sağlıyorum

Kursun kendileri açısından olumlu olduğunu belirten bayan kursiyer “Ben 2 çocuk annesiyim, evde geçireceğim boş vaktimi gelip bu kursumuzda değerlendiriyorum. Kursumuzda ahşap boyama eğitimi alıyorum. Burada hem meslek sahibi oluyorum hem de hoş ve güzel vakit geçiriyorum. Bunun yanında yaptığım ürünleri de satarak aile ekonomime katkıda bulunuyorum. Bizlere böyle bir imkan sağlayan Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’ya özel olarak teşekkür ediyorum” dedi.



Tarih: 13.01.2023 - Bu Haber 518 kişi tarafından okundu.