KURSİYER KADINLARIMIZ NENE HATUN RUHUYLA ÇALIŞIYOR

Kursiyer Kadınlarımız Nene Hatun Ruhuyla Çalışıyor

Kırıkkale Belediyesi organizesinde, Mahalle Konakları kursiyerleri kadınlarca düzenlenecek olan kermesten elde edilecek gelirin tamamı deprem bölgesine gönderilecek.

İlk Andan İtibaren Sahadalar

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle tüm Türkiye yardım seferberliğine katılırken, Kırıkkaleli kadınlarda ilk günden bu tarafa adeta destan yazıyor. Kırıkkale Belediyesi Mahalle Konakları kursiyer kadınları da depremin ilk anında kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yüklenerek toplama merkezlerine taşıyarak teslim ettiler. İlk günden bu tarafa düzenledikleri faaliyetlerle de Kırıkkaleli kadınlar hakkında ‘Nene Hatun’ benzetmesinde bulunuyor.

Depremzedelerin Yanında Oldular

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Kırıkkale’de yardım seferberliği sürdürülüyor. Kırıkkale Belediyesince ilk günlerde soğuk hava şartlarıyla mücadele eden depremzedelere kışlık giyecek, battaniye, elektrikli ısıtıcı, yatak, bebek maması gibi ihtiyaç malzemelerini bölgede koordinasyonu üstlenen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın bulunduğu Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine teslim edildi.

Kermes Yeri Nur Camii

Kırıkkale Belediyesinin Sanayi, Kaletepe, Selimözer, Çalılıöz, Aşağımahmutlar, Sanayi Mahalle konaklarında eğitim alan bayan kursiyerler şimdi de kermes için kollarını sıvadılar. Bir araya gelen kursiyer kadınlar çörek ve gözleme yaparak bölgeye ilk anda göndermişlerdi. Şimdi de Mahalle konaklarında yaptıkları el emeği göz nuru ürünler ile yine mantı, dolma gibi yiyecekleri satarak elde edilecek geliri deprem bölgesine gönderecekler. 3 Mart 7 Mart 2023 tarihleri arası Nur Camii külliyesinde düzenlenecek olan kermese tüm Kırıkkale halkı davet edildi.

 

 

 



Tarih: 1.03.2023 - Bu Haber 388 kişi tarafından okundu.